Vliegbeweging op stoel

Debby Drake demonstreert een vliegbeweging op een stoel

“Als de glans van uw huwelijksgeluk een beetje gaat verbleken, zou dat wel eens gedeeltelijk de schuld van uw figuur kunnen zijn. Wanneer tien, vijftien of nog meer jaren na uw huwelijk uw bruidsjapon u nog past, dan is er meer kans dat uw geluk van de wittebroodsweken bewaard is gebleken dan wanneer u uw figuur hebt verwaarloosd.”

“Uw uiterlijk is van groot belang voor uw huwelijksgeluk. Het probleem werkt naar twee kanten. Wanneer u zich bewust bent van de tekortkomingen in uw figuur, hebt u waarschijnlijk het vertrouwen in uw sex-appeal verloren. In de tweede plaats heeft het verlies van jeugdige, lichamelijke aantrekkelijkheid een beslissende psychologische invloed op uw echtgenoot.”

“Wanneer u besluit om uw uiterlijk en vitaliteit te verbeteren zal dit stellig het gevoel van eigenwaarde van uw man verhogen. Hij zal uw streven om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien, opvatten als een poging om hem te behagen en zijn liefde te behouden. Hij zal gevleid zijn door uw verlangen hem te boeien en de vonk der romantiek zal weer ontstoken worden.”

Bovenstaande tekst komt uit De slanke lijn uitgegeven in 1963 door Elsevier onder de noemer: Praktische Pocketbibliotheek. Geschreven door Debbie Drake. Een Amerikaanse televisiegodin met specialistische kennis over het volmaakte figuur. Zoals de ondertitel in het boek zegt: Het bekende Amerikaanse systeem voor het verkrijgen en behouden van een goed figuur. 

Puh, vermoeiende bezigheden voor de vrouw hoor. Dat valt niet mee. Ons Amerikaans elastisch turndraakje zegt hierover: In een dag gaan viertienhonderdveertig minuten. Voor de oefeningen heeft u er maar vijftien nodig per dag. Alsof ze zegt: “Niet zeuren dames. Waar hebben jullie het over?”

Andere delen van de Praktische Pocketbibliotheek hebben onder andere de volgende titels:

Mager worden door meer eten
Veilig in het verkeer
Levenskunst voor jonge mensen
De ideale secretaresse en
Vriend Hond

Wanneer ik dit boek De Slanke lijn meeneem naar Mevrouw R’s Pop up Nostalgische Rariteiten-show, ergens in het land, zijn er altijd wel een paar dames die dit boek van vroeger herkennen. En dat levert leuke gesprekken op over inzichten die totaal zijn veranderd, in de loop van hun leven. Over zichzelf, hun man en Debbie Drake.

Hilarische fotografie met eenvoudig huiselijke gymnastiek hulpstukken, zoals krukjes en stoelen. Let ook op haar witte kraagje, boven het klassieke turnpakje. Zeer vrouwelijk en sjiek. Een lekkere dikke maillot om elke vorm van sexualiteit te verhullen, want let op: 1963.

Je hoeft er geen TellSell apparatuur voor aan te schaffen, dat is natuurlijk makkelijk. Het programma kan gewoon aan de keukentafel of tussen de schuifdeuren. “Welke schuifdeuren” vroeg Annie Schilder van BZN, op de vraag of ze ook tussen de schuifdeuren was begonnen. Hilarisch en geniaal antwoord, ik ben het nooit vergeten. Heerlijk naïef.

Die oefening Vliegbeweging op stoel is echter voor het eigentijdse moderne paar op zichzelf al heel opwindend, weet ik uit eigen ervaring. Wanneer u, alvast in het turnpakje, aan tafel zit en klaar bent met eten, schuif het bord opzij, gooi uw benen over de rugleuning, zucht drie keer diep, spreid de armen en denk hieraan:

Hij zal gevleid zijn door uw verlangen hem te boeien en de vonk der romantiek zal weer ontstoken worden.

Maar let op:

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Zelfs niet voor de methode van Debbie Drake.

Schrijf een reactie

*