Ter completering van voorgaande stelletjes

Luxueus broekje met klaverblad-randjeTer completering van voorgaande stelletjes. Een luxueus broekje. Met twee knoopjes aan de zijkant. Een rugpandje met in het midden een naar beneden wijzend puntje. Onderaan het pijpje een klaverblad-motief.
Het broekje is rond het middel enigszins ingesnoerd voor een fraaie wespentaille.

Het luxueuze broekje wordt een stelletje. Ik ben dol op stelletjes. Leuk om te observeren in het café en dan overtuigd te zijn dat je weet hoe het zit. Nu zijn het nog losse floddertjes, de onderjurken en de hemdjes op de voorgaande pagina’s.

Ook nog een dames-slip in eenvoudige uitvoering en een dames-pantalon met pijpen. Door de de pijpjes langer te breien ontstaat een lange onderpantalon voor bromfiets-berijdsters, skiloopsters of schaatsenrijdsters.

Alle ontwerpen uit het boekje 3Suisses MODELLENSCHRIFT voor gebreide onderkleding zijn speciaal voor u in Parijs ontworpen. Ik bedoel maar. Verfijnde kwaliteit met perfecte pasvorm.

Vanaf 1938 waren er in Tilburg twee vestigingen van de in 1823 in Frankrijk opgerichte 3 Suisses Wolfabrieken. Het was in Nederland het eerste postorderbedrijf voor breiwol. Om de wol te kunnen toepassen werden er patronen via maandbladen, handwerkboeken en modellenschriften uitgegeven.

Knitted underwear is luxueus en ouderwets tegelijk. Dat is een gouden combinatie. Kent u er nog zo een?

De term knitted underwear gebruiken ze in sommige delen van Engeland om een naturelle look “down there” te benoemen. Genoeg hierover want ik wil het niet hebben over haar en doos. Bijna ieder half jaar wel een opiniestuk in de krant. Verzin eens wat beters!

Nee, dan dit: het ruikt her en der al naar voorjaar in Amersfoort. Het gaat weer beginnen. Lente. De natuur komt weer tot leven. In de tuin zijn de vogeltjes al naar elkaar aan het gluren en lonken. In mijn magnifieke villa-tuintje waren er vandaag ineens sneeuwklokjes. Het leven krijgt weer kleur. Hoera.

Dus nog maar een paar weekjes knitted underwear en dan houden we er weer mee op. Wie er voor volgend jaar warmpjes bij wil zitten kan nu alvast het patroon opvragen bij Mevrouw R.

Schrijf een reactie

*