Speciaal voor mannen

De vrouw stimuleert de man bij zijn oefeningen

Na het succes en de vele positieve reacties die ik heb ontvangen op Vliegbeweging op stoel, (1 maart 2013) wil ik vandaag graag iets teruggeven aan de man. De man in het algemeen, niet één man in het bijzonder. Gewoon als een kleine gift mijnerzijds. Zie het als opbouwende kritiek of als een stimulerende prikkel voor alle mannen in het algemeen.

“Meer dan de helft van alle mannen boven de dertig is minstens tien procent boven hun ideale gewicht, een kwart weegt meer dan twintig procent te veel. Dit is een verontrustend feit voor die mannen, maar ook voor hun vrouwen, die liever een slanke, gespierde, goed geproportioneerde man zien. Tegen de tijd dat een man de veertig bereikt heeft hij een buikje gekregen. Een plotseling spurtje om de trein te halen of het versjouwen van een meubel maakt hem buiten adem, hijgend als een stoommachine.”

Debbie Drake, van het hier afgebeelde boekje De slanke lijn, adviseert de mannen om iedere dag een kwartiertje oefeningen te doen. Door deze oefeningen zal er snel korte metten kunnen worden gemaakt met vetrolletjes en dat onelegante buikje.

Wanneer ik alles goed begrepen heb dan liggen de kwaliteitspunten van de man in de volgende elementen:

Draag zorg voor een elegant en strak middenrif.
Ontwikkel jeugdige veerkracht en souplesse in uw manier van lopen.
Zorg voor een respectabel voorkomen: uw partner wil niet met u de straat op wanneer uw verschijning doet denken aan een persiflage van een man.

Zorg voor pret, maak grapjes en zoek uw persoonlijke humoristische specialisatie. Experimenteer met uw eigen humor en zoek de grenzen hiervan op. Wanneer is het nog leuk, wanneer net niet meer. Probeer het uit. Eindeloos herhalen van hetzelfde grapje kan soms best succesvol zijn. Mits de toehoorder hiervoor open staat natuurlijk.

Een evenwichtig humeur is prima maar af en toe een donderwolk laten passeren is noodzakelijk. Een man mag beslist niet alleen maar het zonnestraaltje in huis zijn.

Af en toe een kunstwerk creëren over de schoonheid, innerlijk en uiterlijk, van de partner, een sonnet, een gedicht of een schilderij.

U hoeft niet op een bekendheid te lijken of op een filmster, zoek uw eigen kwaliteiten in uw lichaam. Benadruk uw sterke punten.

Gespannenheid zorgt voor onrust in de relatie. Probeer samen ontspanningsoefeningen te doen voor het slapen gaan. Het effect, een slanker en gespierder lichaam en de geestelijke rust die er ontstaat doet wonderen voor uw gezamenlijke leven.

Wanneer u, de man, aan het oefenen slaat kies voor een makkelijk zittend pakje. Zoals de man op de foto is prima. Eenvoudig maar doeltreffend: een kort wit broekje met een eenvoudig wit shirt en vergeet vooral de sokken niet. Trek deze ook zo hoog mogelijk op en laat ze vooral niet slobberen. Draag geen schoenen, uw blijft dan contact houden met uw voeten.

De vrouw zal u door het programma leiden als een coach. Zij zal u bijstaan en stimuleren waar nodig. Kleine aanmoedigingen zullen u uitdagen om de grenzen van uw lichaam te behandelen als elastiek. Op de foto’s kunt u al zien dat de vrouw werkelijk een geduldige en inspirerende trainingspartner voor u zal zijn. Ze zal u soms streng maar altijd rechtvaardig helpen het beste in u naar boven te halen.

Naarmate uw leeftijd stijgt zult u zich beter kunnen houden aan de verplichting van een trainingsprogramma: u heeft tenslotte door de jaren heen meer zelfbeheersing en discipline ontwikkeld.

Let tenslotte natuurlijk ook op uw voeding. Wanneer u erg gefocust bent op eten en het niet kan loslaten kunt u een nieuwe hobby proberen. Hierdoor legt u de nadruk op iets anders dan eten. Kijk goed om u heen of u bij anderen leuke hobby’s tegenkomt. Leer van andere mannen, geneer u niet om dezelfde hobby te gaan beoefenen als uw buurman.

Laat de mannelijkheid, die diep van binnen begraven zit naar buiten komen. Recht uw rug, druk de schouders naar achteren en kijk in de spiegel. Eventueel mag u best een beetje grommen of oerbrullen wanneer u denkt dat dit helpt. Kijk naar de man in de spiegel. Herkent u die man? Dat bent u!