Paris en de palingen

Paris Hilton is op onze camping in Denemarken. Gewoon tegenover ons. In een gezellig Deens houten huisje. Kruipen in een tentje ging haar net iets te ver. Niet charmant genoeg, denk ik.

Samen met haar internationale voetballer, herkenbaar aan het kapsel met semi-nonchalante haarveeg en royaal getatoeëerde ledematen.

Paris huppelt doorlopend over de camping met haar aangenomen stiefdochter. Dat is het dochtertje van de voetballer uit een eerder huwelijk.

Voor iedere huppel-activiteit heeft Paris een ander kledingsetje meegenomen op vakantie. Paris mocht van de internationale voetballer alle tasjes meenemen die ze nodig dacht te hebben op vakantie. Daar doet de voetballer niet moeilijk over. Misschien kunnen andere mannen nog iets van hem leren?

Paris weet dat iedereen naar haar kijkt, maar dat vindt ze niet erg. Ze zet haar flaphoed recht, pruilt de lippen en huppelt verder. Ze loopt zo rechtop, er zit nergens een slordig bochtje of een imperfect bultje. Schier onmogelijk.

Drieëntachtig jaar eerder wordt het hierboven afgebeelde meisje gefotografeerd. Ze weet dat er naar haar wordt gekeken, al is ze pas een jaar of vijf. Haar hoofd een klein beetje scheef naar de fotograaf gericht. Mooie jaren ’30 krullen. De wangen en de lippen ingekleurd voor een blozend effect, lief en zoet.

Haar schoenen in dezelfde rode kleur als de geborduurde vogels op haar gele jurk. De witte kousen met ribbels om knie en enkel. Paling in de kousen hebben noemden ze dat vroeger.
De armen achter de rug rustend op een hek van een plantsoen. Naast haar een groene lantaarnpaal. Op de achtergrond een groen houten hek.

Rechtsonder een handtekening en datum:
Grintjes 16-09-1933
Achterop een klein stukje papieren tape met de volgende opdruk zichtbaar:
ijk 10 – Dordrecht
…Over het Korte Kromhout

Tellen we terug dan zal ze rond 1928 geboren zijn. Dan is ze nu 88 jaar. Op het moment dat meneer Grintjes door zijn knieën zakte voor de foto, was zij nog heerlijk onschuldig.
Hopelijk heeft ze zichzelf in haar leven ontdekt en minder gekozen voor conventies.

Och, daar komt onze Paris al weer aangehuppeld. Vergis ik mij nu of zit de hele microkosmos van campingbewoners een beetje verveeld te gapen?
Kom op, meidje, laat de controle eens lekker gaan. Kruip om te beginnen maar eens op je knieën in het allerkleinste tentje.

En koester onverschrokken opkomende palingen in je kousen.

Schrijf een reactie

*