Lekker bellen

Een bol rond wezentje. Geruit kort en gek niemendalletje. Armbandjes om de pols en een bijhorende ketting om de nek. Een petje. Maar niet zomaar een petje: een calot. Daar onderuit een toefje haar, in een strookje op het voorhoofd geplakt.

Waanzinnig grote blauwe ogen, vol ongeloof over wat er door de hoorn wordt gezegd. Nog net zichtbaar de rode lippen, voor een klassiek modieus detail. Blosjes van alle laatste roddels die in de hoorn worden losgelaten.

De beentjes omhoog. Een beetje opgetrokken, naar het lichaam toe. Fluisterend, zich kleinmakend. Met de lichaamstaal een verontschuldiging suggereren en ondertussen de meest verschrikkelijke dingen zeggen. Over vreemde snuiters, rare jongens of anderen waarmee je, of je nu wilt of niet, mee te maken krijgt. Samen giechelen over rare mensen. Er zijn namelijk best veel rare mensen. Kent u ook wat rare mensen? Je kunt daarover dus behoorlijk giechelen met een bel-vriend.

Heeft u ook bel-vrienden? Mensen waarmee u heerlijk lang kunt telefoneren? Een handjevol bel-vrienden is eigenlijk al teveel. Met twee of drie komt u goed de winter door.

Bel-vrienden kunnen makkelijk anderhalf uur met elkaar telefoneren. Met bel-vrienden op de speaker kun je ondertussen boterhammen smeren of samen toch alleen naar een tv-programma kijken.

Bellend met mijn zus kom ik soepel in de wei. Paarden, overal om me heen. Dichtbij. Snuffelend. Nieuwsgierig aan mij ruikend, of ze mij al eerder hebben gezien. Ik draai er bellend mijn hand niet voor om.

Natuurlijk pas sinds een telefoon niet meer aan een draadje in de muur zit.

Ik zie mijzelf nog aan een telefoondraadje in de gang van het studentenhuis zitten, op een klein houten krukje. De andere jongens en meisjes van het huis steeds opnieuw langslopend om te horen of ik al klaar was met mijn telefoongesprek.

Mijn telefoon hoef ik niet meer te delen. Aan een draadje zit ik ook niet meer. De beentjes trek ik af en toe nog wel op. Ter ondersteuning bij smeuïge details of vrolijke verhalen over gekke types.

Bellen als de beste. Gaat u straks ook nog even lekker bellen met uw bel-vriend? Probeer dan eens de bel-houding van dit wezentje te imiteren. En vertel ondertussen elkaar de sappigste verhalen. Hartstikke leuk!

Schrijf een reactie

*