Hippopotamus Amphibius

Hippopotamus AmphibiusIn een huis is de bewoner koning. Gereserveerd gedrag hoort niet thuis tussen de eigen vier muren. Het maakt niet uit of men tussen oude, waardevolle of eenvoudige spullen woont. Je toont met je interieur wie je bent en laat iets zien van je innerlijk. Het toont wat je graag doet of waarvoor je bijzondere interesse hebt. Prettig voor jezelf want hierdoor raak je steeds beter thuis in je eigen huis. Alles wat je graag ziet of doet om je heen.

Ook mensen die jouw privé-domein betreden krijgen een blik in je persoonlijke leven. Sommige van deze bezoekers begrijpen er werkelijk helemaal niets van. “Hoe kan hij er zo bij zitten….?” Maar wie echt je vriend is begrijpt waarom je woont zoals je woont.

Je bent thuis wie je bent, niet meer en niet minder. Je hoeft je niet in te houden of beter voor te doen. Je kunt je gewoon ongeremd laten gaan. Thuis ben je een stralende persoonlijkheid want in dat baantje op kantoor kom je niet echt uit de verf. Of een teruggetrokken mens met een extra spannend dubbelleven in zijn eigen driekamer flattie. Een licht onderdrukt type met een vrolijk-neurotische inslag blijkt niets weg te kunnen gooien met alle gevolgen van dien. Een echtgenoot van goud met knoeperds van armspieren, vanwege ontelbare push-ups, tijdens het journaal in de woonkamer.

Het nijlpaard is een prachtig beest. Een soort oerbeest. Het is een tijdloos ontwerp. In dezelfde categorie valt ook de neushoorn, ook een tijdloos ontwerp. Een nijlpaard lijkt gemaakt van een soort zacht stevig schuim. Met een kleurverloop van roze naar grijs. Het nijlpaard heeft een enorme bek met angstaanjagende tanden. Zijn neus is groot en toont een beetje onbeholpen. Relatief heeft het nijlpaard kleine oortjes. Dat geeft hem iets liefs, bijna aandoenlijk. Hij heeft een gezellig dik en rond lichaam met korte kleine pootjes. In zijn vel zitten soms plooien, waardoor het een beetje rommelig over elkaar heen valt.

Zijn baby oogt ook heel gezellig. Qua vorm klopt het nog niet helemaal. Juist daarin schuilt vaak de vertedering voor een jong mini exemplaar.
Maar vergis je niet in dit uiterlijk want een nijlpaard kan echt gevaarlijk zijn.

Bij mij thuis doet hij echter niets. Zijn tanden zijn niet zichtbaar, dat scheelt. Hij loopt richting deur, mijn woonkamer uit. Al heel lang. Het lijkt alsof hij niet verder komt. Zijn buik hangt een beetje laag, schuurt net nog niet over de grond.

Hij maakt mijn huis mijn thuis, samen met alle andere ontelbare rariteiten. Zijn verschijning en tred maken het een feest om met hem samen mijn huis te delen.

Schrijf een reactie

*