Hergebruik in de magnifieke villa

Koekeloeren bij Mevrouw R. thuis

DeĀ villa van Mevrouw R. krijgt langzaam vorm. De afgelopen weken heeft vooral in het teken gestaan van rariteiten in dozen verpakken. Deze dozen dan weer verplaatsen om bij andere rariteiten te kunnen komen. En stapelen langs de randen van de kamer, zodat er ruimte overblijft in het midden om nog een beetje te kunnen bewegen. Want tussen het verhuizen moet je ook gewoon af en toe lekker een potje koken of even met de voeten omhoog.

Er komt een moment dat de oude woning niet meer te herkennen is als woning. De afbraakfase neemt het over.

In het nieuwe huis krijg je vaak na noodzakelijke afbraaksituaties snel resultaat van opbouwend werk en neemt de nieuwe bewoner langzaam bezit van de woning.

Omdat Mevrouw R. ongeveer twintig keer van woning is gewisseld weet zij maar al te goed wat verhuizen met zich meebrengt. Fysiek, mentaal en financieel.

Voor deze woning is hergebruik het overkoepelende thema. En na ruim een week kunnen we zeggen dat dit tot nu toe een geslaagd project is. Bovenstaande foto illustreertĀ het een en ander:

De mannen met de trendy baarden zijn samen met de illustraties rechtsboven gevonden op straat in Utrecht. Deze losse bladen zijn verwerkt in de bibliotheek. Een prima beeld voor achter de gevulde boekenkast. Met een klein visueel grapje met twee hoofden door mevrouw de behanger.

De kaarten van Michelin, uit de jaren 40 en 50, zijn afgelopen zomer gevonden op een Vide Grenier in Frankrijk. De prins in het witte t-shirt was misschien iets te enthousiast in de doos gedoken. Hierdoor kreeg de desbetreffende verkoper direct in de smiezen wat een goede vondst dit bleek voor Mevrouw R.
Nu plakken ze prachtig door middel van behangpap aan de muur in de slaapkamer. Wegdromen waar ik al was en waar ik nog naar toe wil. De fietstocht van de afgelopen zomer is zichtbaar op de wand. Een mooie transparante glanslak maakt het af.

De haas uit het rariteitenkabinet kwam als eerste over. Hij zit op het beste plekje – voor het raam van het atelier – en houdt de nieuwe buurt alvast in de gaten.

Hergebruik, je kunt het zo hip maken als je wilt. Ik vind het spannend om mij te laten verrassen. Hoe krijg ik het voor elkaar mijn magnifieke villa er zo uit te laten zien als ik van te voren heb bedacht, met dat wat ik vind en al heb?

Een mooi avontuur.

Reacties

  1. Eline schrijft:

    Hoeraaaaaa. De haas heeft weer een nieuw thuis….. Gefeliciteerd en veel plezier nog met het ver(t)huizen…

Schrijf een reactie

*