Een klein feestje

FeestHet Onuitputtelijk Rariteiten Weblog bestaat deze week 2 jaar. Net als vorig jaar gaan wij hier dansend door de kamer. Glaasje erbij en hatsikidee, alweer een ander plaatje op. Lekker swingen met de prins in het witte t-shirt.

Mevrouw R. worden had ik veel eerder moeten doen. Maar alle struikelpartijen onderweg waren nodig. En stel je voor dat ik als baby gelijk bij de geboorte Mevrouw R. was geworden? Hoe hadden mijn ouders mij dan moeten inschrijven in het geboorteregister? Wat zou er op het geboortekaartje hebben gestaan?
En veel belangrijker: wat had ik dan nu gedaan? Was ik dan nu nog steeds Mevrouw R? Of zat ik zuchtend en radeloos bij het raam naar buiten te kijken… Met de handen in het haar, op weg naar een volgend baantje. Iets in de versiering proberen dan maar.

Dus wat dat betreft ben ik heel tevreden dan ik dit nu mag meemaken. Ik bén namelijk liever Mevrouw R. dan dat ik het was. Met veel plezier toon ik u mijn rariteiten. Het delen van plezier maakt de feestvreugde alleen maar groter.

Net als op bovenstaande foto. Toeters, puntmutsen en ballonnen. Kleine kindjes die voorzichtig rafelige randjes openpeuteren. Randjes waaronder al een beetje tevoorschijn komt wat ze leuk of interessant vinden. Hoe ze dat gaan doen is nog volstrekt onduidelijk, alleen het begin is er. Met grote ogen de wereld in kijken. De een met een bretel-broekje, de ander met een bretel-rokje.

In Rusland worden kinderen op hun feestje aan de oren getrokken. Daarvan schijn je te groeien. Op Russische verjaardagsfeestjes worden eindeloos veel toespraken gehouden door oude ooms en tantes. Kinderen tonen hun kunstjes op het gebied van rekenen, de handstand of met de blokfluit. Ondertussen drinken de ooms wodka. En dan worden er nog meer toespraken gehouden.

Mocht u een toespraak willen houden, schroom niet. Ik doe ondertussen een kunstje. Dan nemen we er daarna nog een. Op naar het volgende feestje.

Schrijf een reactie

*