Een begrip voor de betere snit

Mannenmode-kwartetIk sta te wachten voor de deur van een toilet in een eenvoudig kringloopwinkeltje. Het duurt en duurt. Ik zucht en vraag mij af wat daar binnen gebeurt. Ik hoor geen geluiden. Is er nog leven?

Dan gaat de deur open. Een oudere meneer kijkt mij aan met een verschrikte blik. Hij voelt zich betrapt. Maar alleen hij kent de grote geheime activiteiten die plaats hebben gevonden achter dit toiletdeurtje.

Gekleed in Hollandsch beige passeert hij mij. Ik glimlach vriendelijk. Bij twijfel is dat altijd het beste om te doen. Ik zwaai hem uit zonder dat hij dat weet. Tussen veelhoekige zware eiken salontafels met natuurstenen-bovenbladen verdwijnt de man uit mijn gezichtsveld.

Ik haal diep adem – je weet tenslotte nooit – en stap naar binnen.

Hoe komt het dat deze man zo angstig is geworden? Ik ruik niks.

Lang geleden was hij vast weleens op jacht naar de liefde. Een belangrijke menselijke drijfveer.

De jacht naar de liefde gaat altijd net iets makkelijker wanneer je goed voor de dag komt. Als je lekker fris ruikt, of een nauwsluitende blitse en exclusieve broek om je sterke punten spant. Waardoor de prooidieren week worden van jouw welgevormde gastrocnemicus, zodat jij als jager genadeloos kunt toeslaan.

Eens was deze man ook gekleed in een smal op de heup zittende pantalon, lekker dubbel doorgestikt en afgewerkt met een vleugelzak. Daarbij een shirt, strak op de taille, van soepel tricot, met opvallende strepen.

Hij had vast een blazer van Engelse snit in tweed. Op andere dagen koos hij liever voor slank en Frans. Ook bleek hij gevoelig voor de pulli-trend met brede boorden. Een slank silhouet met een progressieve lijn voor iedere dag. Praktisch voor op kantoor en spannend voor in de disco.

Zijn jas, van een gladde stof, met snelle flitsrits, daaronder een actuele spencer in pied de poule-dessin voor de koudere dagen.

Net als de op mijn mannen-modekwartet getekende mannen. Stoere manskerels met een zelfbewuste houding. Een kwartet van Fortex- daar zit meer achter dan u denkt.

Fortex is de naam voor specialisten in heren en jongenskleding die zich verenigd hebben om samen garant te staan voor kwaliteit, service en plezierige begeleiding in hun Fortexzaak. Een begrip voor de betere snit en laatste trends en een geweldige collectie waar een man die kleding kan kiezen die alleen bij hem past.

Ieder ’n kans op z’n eigen mode.

Ergens tussen toen en nu verloor de man zijn moed. Vanaf dat moment hulde hij zijn niet meer zo strakke lijf in kleurloos beige.

Tegenwoordig bezoekt hij kringloopwinkels. Soms ziet hij zichzelf in een spiegel of glasdeur en schrikt van zijn oude verschijning. “Damals als ich noch jung und schön war….”, prevelt hij.

Kijkt dan tussen de rekken, hopend op beige broeken, dubbelgestikt.

Daar zit meer achter dan u denkt.

Schrijf een reactie

*