De Handbag Hanger C1 van Tante To

Handbag Hanger van Tante To

Een klein plastic hoesje waarop aan de achterkant met een balpen de naam Tante To is geschreven. In het hoesje een etiket en een haakje. Het haakje kun je buigen in de lengte en roteren ten opzichte van het cirkeltje.

Er bestaan twee modellen: een ronde (C1) en een rechthoekige variant (C2).

Handbag Hanger

Useful on all public occasions. Easy to use and convenient to keep.

Het haakje gebruik je wanneer je aan een tafeltje zit en je tas wilt ophangen. Self-support eerste klas. Je neemt gewoon je eigen haakje mee. Gezellig hoor, al die tasjes bungelend aan de tafelrand.

Tante To gebruikt de haak vooral wanneer ze naar een danszaal gaat. Dé danszaal: Clärchens Ballhaus te Berlijn. Wanneer ze binnenkomt geeft ze haar jas af aan de garderobe. Vervolgens stapt ze de zaal in. De zaal ziet er al minstens vijftig jaar hetzelfde uit. Niks hips, gewoon zoals het is. Er zijn vaste bezoekers maar ook toevallige passanten. Bezoekers: jong en oud door elkaar. Muziek: alles waar je maar op kunt dansen. Nergens is er zo’n merkwaardige mix van mensen als daar. Sjiek aangekleed of dronken meisjes op kaplaarzen. Je bent daar jezelf en anders kun je beter gaan. “Cool doen” past hier niet.

Tante To heeft, vanwege de haak, haar handen vrij. Koud is ze binnen of ze wordt al in een vrolijke zwier de dansvloer opgesleurd door een swingende manskerel. Strak in het pak. Slobkousen over de diep glimmende schoenen. Iets te opdringerig, net iets te dikke buik maar voor de rest een leuk type.

Paardansen in die zaal of uit de oude doos. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Vooral wanneer er swing in zit. Een beetje broeierig. Die muziek waardoor je al direct op je stoel begint met dansen. Vervolgens spring je al snel een beetje hitsig de dansvloer op. In het Ballhaus vier je het leven. Iedere dag opnieuw. Het bruist, swingt, flirt en lacht.

Zo ook Tante To.

Flirten en contact leggen gaat op de volgende manier: ze kan gebruik maken van zaalpost. Het bedienend personeel van de balzaal brengt een briefje naar het gewenste tafeltje. Of men kan via een telefoon, die op ieder tafeltje aanwezig is, met iemand aan de overkant bellen en besluiten samen een dansje te wagen.

Het mooiste danspaar zie ik in een ander oud danspaleis. Hij beverig en oud. Mooi gekleed. Zij fragiel, kwetsbaar en slecht ter been. Met een huid van perkament en in haar mooiste jurk. Twee vlechtjes langs haar oren omhoog, in een lus en op het hoofd weer vastgezet. Ze hebben echt voor elkaar hun best gedaan. Hij brengt haar naar een tafeltje en besteld een drankje. Hij kijkt de zaal rond en vraagt een jonge mooie vrouw ten dans. Hij kijkt naar zijn vrouw aan het tafeltje. Zij kijkt terug met een glimlach.

Het is paardansen én lessen in liefde voor gevorderden. Wat haar niet meer lukt en zij hem nog gunt doet hij daar. Voor haar ogen.

En Tante To? Of zij de ware liefde heeft gekend kunnen we niet afleiden van haar Handbag Hanger. Maar iedere week naar Clärchens Ballhaus is in ieder geval een goed begin geweest.

Schrijf een reactie

*