Cursussen


Associatieve kunst- en cultuurgeschiedenis vanuit een thema: Het bed

Het bedHet thema van deze cursus is het bed. Een meubel waarin men liefhebt, slaapt, droomt of gewoon een uiltje knapt.

Er zijn in de wereld van kunst en cultuur veel bedden te vinden. We bekijken en bespreken deze voorbeelden: bedden geschilderd door meesters, eigentijdse bedden door hedendaagse kunstenaars.
We doorlopen geen chronologische volgorde maar gaan associatief op zoek naar verschillende betekenissen van het bed in de wereld van kunst en cultuur.

De gehele cursus zal bestaan uit 4 lesavonden van 1 uur. De totale cursus komt, exclusief extra materiaal, op € 60,00 euro per persoon.

Op aanvraag kunt u deelnemen aan een proefles. Deze les kunt u volgen tegen een speciale prijs van € 10,00 per persoon. Aanmelden via mail@mevrouw-r.nl

Creatief Apenkooien

Beentjes

Een serie workshops die u kennis laat maken met uw verborgen creatieve talenten. Inspiratie, een tikje zweet en plezier vormen de belangrijkste uitgangspunten.

Onder leiding van Mevrouw R. onderzoekt u iedere week op een andere manier uw creatieve elasticiteit. Deze workshops zijn toegankelijk voor ieder niveau.

Wat kunt u bijvoorbeeld verwachten:

– Werken met taal
– Visualiseren
– Tekenen
– Werken met rariteiten
– Fotograferen
– De omgeving opnieuw ontdekken

De gehele workshop serie bestaat uit 4 lesavonden van 2 uur. De totale workshop komt, exclusief materiaal, op € 120 per persoon. Opgeven via mail@mevrouw-r.nl

Deze workshops vragen bereidheid om aan iets te willen werken waarbij vooraf het eindresultaat niet vast staat. Juist de zoektocht en toeval zijn belangrijk.

Indien de resultaten hiertoe aanleiding geven komt er een eindpresentatie voor genodigden en geïnteresseerden.

Wees uw eigen Topstylist!

Moodboard

In deze lescyclus gaat u op zoek naar de beste oplossingen voor uw eigen interieur.

De volgende punten komen in de cursus aan bod:

– Interieurstijlen herkennen
– Trends herkennen
– Menselijke maat in het interieur
– Kleurtoepassingen
– Materialen
– Verlichting en toepassing
– Styling
– Conceptontwikkeling/visualisatie

De gehele cursus bestaat uit 6 lesavonden van 1,5 uur. De totale cursus komt exclusief materiaal op € 135,00 per persoon. Aanmelden via mail@mevrouw-r.nl

Tekenen aan de keukentafel

De kus

Tekenvaardigheden zijn onmisbaar bij creatief werk. Onder leiding van Mevrouw R. leert u uw tekenvaardigheden verder te ontwikkelen.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt met eenvoudige materialen zoals pen, potlood, inkt en houtskool. De onderwerpen die we gaan tekenen komen uit de natuur, de wereld van de kunst, uit uw eigen fantasie of uit het Onuitputtelijk Rariteitenkabinet van Mevrouw R.

De cursus is toegankelijk voor ieder niveau.

De cursus bestaat uit 8 lesavonden van 2 uur. De totale cursus komt exclusief materiaal op € 225,00 per persoon. Aanmelden via mail@mevrouw-r.nl

Mevrouw R’s Stylinglessen voor Kringloopgeluk

Mevrouw R. geeft u persoonlijk koopadvies en stylingtips met het assortiment van een kringloopwinkel naar keuze. Zodat u in tijden van crisis, met beperkte middelen, bijzonder en leuk voor de dag kunt komen.

Uw persoonlijke wensen vormen de uitgangspunten om uw persoonlijke parels te vinden in het tweedehands circuit.  Voor uw garderobe of voor de inrichting van uw huis.

In de kringloopwinkel naar keuze krijgt u op basis van uw eigen wensen en voorkeuren een persoonlijk advies. Mevrouw R. heeft ervaring als mode- en interieurstylist en is de eerste Nederlandse stylist gespecialiseerd in het persoonlijk adviseren voor aankopen van kringloopwaren. Haar ervaring met het vinden van topstukken in het tweedehands circuit zorgen er voor dat u in deze magere tijden betaalbaar, duurzaam en verrassend voor de dag komt. De gevonden voorwerpen vertellen mevrouw R. prachtige verhalen. Zij zal deze met u delen, ter lering en vermaak. Vol inspiratie keert u huiswaarts. Hierdoor zult u uw gevonden voorwerpen met flair combineren.

Deze workshop duurt twee uur en kan in groepjes van maximaal vier personen plaats vinden. Per persoon zijn de kosten € 35,00
Hier komen soms reiskosten bij voor Mevrouw R., afhankelijk van de afstand. Aanmelden via mail@mevrouw-r.nl

Alle cursussen vinden plaats in het atelier aan het Flintplein 3 te Amersfoort tenzij anders vermeld.

Mevrouw R. heeft als beeldend kunstenaar en als docent ervaring met creatieve werkprocessen. Zij heeft ruim 15 jaar leservaring, op creatieve MBO en HBO opleidingen. In de vakken conceptontwikkeling, styling, tekenen, ruimtelijk vormgeven en kunstgeschiedenis.

Ze tekent, schildert, schrijft, fotografeert en werkt driedimensionaal. Verrassing en onderzoek vormen voor haar belangrijke inspiratiebronnen en onderdelen van een creatief werkproces. Het liefst zoekt zij het bijzondere in het alledaagse leven.

Mevrouw R. heeft haar diploma gehaald aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Daarnaast werkte zij onder andere voor Buitenkunst, Saxion Hogeschool, Nimeto en Ars Peintura.
Zij werkte voor onder andere IKEA, Bijenkorf, Habitat en inkoopcombinatie Euretco aan visuele conceptontwikkeling en vormgeving.

In het jaar  2013 heeft zij gewerkt aan kunstprojecten voor CBK Utrecht, Culturele Zondagen, Kunstkijk Westvoorne en voor de Vrede van Utrecht op Vliegbasis Soesterberg.

Voor een workshop op maat en speciale wensen kunt u het beste een mail sturen. Ook mogelijk voor teams, groepen of bedrijven.